неділю, 17 лютого 2013 р.

FOOD

 Смачна італійська Лазанья.
(готується дуже легко та швидко)






Для м'ясної начинки: 
  • 300 гр. фаршу (яловичина +свинина) , 
  • 5 стол. ложки оливкової олії, 
  • свіжий або сушений базелік,
  • 1 цибулина, 
  • 300 гр. шампіньйонів,
  • 1 зубчик часнику, 
  • 4-5 помідорів,
  • 300 гр. сиру
  • листи лазаньї,
  • сіль, перець за смаком.
Для соусу Бешамель: 
  • 0,5 л молока, 
  • 2 стол. ложки борошна, 
  • 100 г вершкового масла, 
  • сіль за смаком.  
Спосіб приготування:
В розігріту сковороду влити столову ложку оливкової олії, додати дрібно порублений часник. Базилік вимити і дрібно нарізати, додати до часнику. Обсмажувати на маленькому вогні 1,5-2 хвилини. Помідори подрібнити в блнедері і влити в сковороду, накрити кришкою, тушкувати хвилин 10-15.
В іншій сковороді обсмажити гриби та фарш. Хвилин через 5-7 додати приготовленний томатний соус, сіль, перець за смаком. Залишити на вогні ще на 5 хвилин. 

Соус Бешамель:
Розтопити 100 гр. вершкового масла на якому підсмажити борошно до золотистого кольору, додати часник. Вводити молоко, постійно помішуючи до загустіння.

У глибоку форму для запікання викласти листи лазаньї і рівномірно розподілити частину начинки, посипати сиром та залити соусом Бешамель, знову викласти листи лазаньї, начинку, сир, соус, останнім шаром мають бути листи посипані сиром.
Рідини з начинки повинно вистачити для того, щоб практично повністю покрити самий верхній шар.
Накривши фольгою запікати 15-20 хвилин при 200'С.


Смачного!


Немає коментарів:

Дописати коментар