Смачна італійська Лазанья.
(готується дуже легко та швидко)
(готується дуже легко та швидко)
Для м'ясної начинки:
- 300 гр. фаршу (яловичина +свинина) ,
- 5 стол. ложки оливкової олії,
- свіжий або сушений базелік,
- 1 цибулина,
- 300 гр. шампіньйонів,
- 1 зубчик часнику,
- 4-5 помідорів,
- 300 гр. сиру
- листи лазаньї,
- сіль, перець за смаком.
Для соусу Бешамель:
- 0,5 л молока,
- 2 стол. ложки борошна,
- 100 г вершкового масла,
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
В розігріту сковороду влити столову ложку оливкової олії, додати дрібно порублений часник. Базилік вимити і дрібно нарізати, додати до часнику. Обсмажувати на маленькому вогні 1,5-2 хвилини. Помідори подрібнити в блнедері і влити в сковороду, накрити кришкою, тушкувати хвилин 10-15.
В іншій сковороді обсмажити гриби та фарш. Хвилин через 5-7 додати приготовленний томатний соус, сіль, перець за смаком. Залишити на вогні ще на 5 хвилин.
Соус Бешамель:
Розтопити 100 гр. вершкового масла на якому підсмажити борошно до золотистого кольору, додати часник. Вводити молоко, постійно помішуючи до загустіння.
У глибоку форму для запікання викласти листи лазаньї і рівномірно розподілити частину начинки, посипати сиром та залити соусом Бешамель, знову викласти листи лазаньї, начинку, сир, соус, останнім шаром мають бути листи посипані сиром.
Рідини з начинки повинно вистачити для того, щоб практично повністю покрити самий верхній шар.
Накривши фольгою запікати 15-20 хвилин при 200'С.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар